Хто першим отримав масло

Масло один з найдавніших продуктів, відомих людині і найбільш широко використовуються ним. Досить дивно, що в давні часи масло не використовувалося в їжу в багатьох країнах світу! Індуси використовували масло як жертвопринесення в релігійних обрядах.

Греки і римляни теж не їли масла, а застосовували його як ліки для лікування шкірних захворювань.

Вони вірили, що кіптява від пригорілого масла корисна для очей. Римляни використовували масло як мазь для шкіри і волосся.

В Іспанії 300 років тому масло продавали тільки в аптеках.
У стародавні часи тільки деякі їли масло, але його ніколи не вживали в їжу свіжим. Його зберігали в розтопленому стані і були навіть люди, які особливо цінували масло столітньої витримки.

Можливо, виготовлення харчового масла прийшло в Європу зі Скандинавії. Сьогодні масло дуже необхідний продукт.

Це дуже висококалорійна їжа, яка швидко засвоюється організмом. Воно також має важливі властивості, які дозволяють маслу довгий час залишатися в шлунку і давати енергію організму. Виробництво масла починається з доїння корів. Так як у молоці корів гернсійской і Джерсі-ської породи міститься багато жиру, ці породи називають масляними.
Після того, як молоко отримано, з нього знімають вершки.

Потім вершки залишають при кімнатній температурі, щоб вони закіслі. Це надає їм певний смак і полегшує маслоробний процес. Вершки пастеризують, щоб убити всі бактерії і збільшити термін зберігання олії.
Масло збивається в маслоробних машинах, щоб відокремити молочний жир від сироватки.

У сироватці зовсім не міститься жирів. Потім до масла додається вода, і все це ще раз ретельно перемішується в маслоробці, щоб видалити з масла всі непотрібні компоненти. Після того, як видаляють воду, масло готово.

Його пропускають між великими валиками, щоб зробити його м’якше і однорідніше за смаком і за кольором.
Тепер масло запечатують і відправляють в магазин.

Хто першим отримав масло?