як очистити помідори

Помідори один з найпоширеніших інгредієнтів в світовій кухні. Досить часто перед використанням помідорів в кулінарних цілях з них потрібно зняти тонку шкірку, очистити від насіння або просто порізати. Ми розповімо вам про те, як правильно провести всі ці, в принципі, нехитрі операції.

Як зняти шкірку з помідора Знімати шкірку з помідорів потрібно обов’язково, якщо ви додаєте їх в супи, тушковані блюда або готуєте з ними соуси.

Робити це потрібно з двох причин. По-перше, томатна шкірка погано засвоюється організмом (особливо це важливо пам’ятати при приготуванні страв для дітей і літніх людей), а по-друге, при тепловій обробці, шкірка відділяється від помідорів і згортається, в готовій страві це виглядає неапетитно і просто псує його зовнішній вигляд.

Маленьким ножем у підставі помідора зробіть на шкірці неглибокий хрестоподібний надріз так, щоб не прорізати саму плоть помідора. Складіть підготовлені помідори у велику каструлю.

Кіпяткомзалейте помідори так, щоб вода покривала їх повністю. Залиште на 10-20 секунд. Коли уголочки шкірки, утворені розрізами, почнуть завертатися, злийте воду
і негайно ж занурте помідори під холодну проточну воду. З охолоджених помідорів зніміть шкіру, м’яко потягнувши за уголочки за допомогою тупої сторони ножа.

Якщо шкірка погано відділяється, повторно занурте помідори в окріп. І ще, чим помідори спелее, тим менше потрібно їх тримати в гарячій воді. Неспілим помідорам може знадобитися час до однієї хвилини.

Однак будьте уважні: при тривалому знаходженні в гарячої води помідори починають готуватися, і відцього можуть стати занадто м’якими. Врахуйте це, якщо хочете залишити шматочки помідорів в пружною формі. Як очистити від насіння Легко.
Але спочатку про те, чому помідори слід очищати від насіння. Насіння не мають смаку і нічого крім зайвої рідини в страві не дають.

Тому розлучатися з насінням потрібно не замислюючись.
Як це робити? Розріжте помідор навпіл, кожну половинку розріжте на три клини. Маленьким гострим ножиком зніміть насіння з м’якоті (мембран). Все.

Поріжте м’якоть так, як вам хочеться.
Якщо ж хочете отримати ідеальні скибочки помідорів для салатів, тоді просто виріжте разом з насінням і мембрани. Як нарізати помідори Ще простіше! Покладіть помідор на бочок, обріжте його гострим (!) Ножем з одного кінця (будь-якого) і тонкими або середньої товщини кружечками наріжте весь помідор.

Красиво викладіть кружечки на тарілку, збризніть оливковим маслом і бальзамічним оцтом, посипте морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем, прикрасьте маслинами, свіжою зеленню, каперсами, додайте анчоуси, бринзу і можете сміливо подати цей салат самому королю.

Як очистити помідори