як зробити роли в домашніх умовах

Рис ретельно промити в холодній воді, поки вода не стане прозорою. Потім рис відкинути і залишити на годину. Далі покласти в каструлю і налити воду (на 100 г рису приблизно 125 мл води) так, щоб води було не більше третини обсягу каструлі. Додати шматочок водорості конбу розміром 5х5 см, вийняти до того, як вода закипить.

Каструлю закрити, поставити на середній вогонь і закип’ятити. Потім варити рис на мінімальному вогні протягом 10-13 хвилин. Зняти каструлю і залишити на 10-15 хв.
Приготувати оцтову суміш, для чого в мірній чашці змішати 1 ст. л. японського рисового оцту або 1 ст. л. білого винного оцту, 7,5 ч. л. цукру і 2 ч. л. морської солі.

Ретельно розмішати, щоб цукор і сіль повністю розчинилися. Рис викласти в спеціальний дерев’яний вологий таз для суші, полити сумішшю з оцту.
Дерев’яною лопаткою акуратно змішати суміш з рисом рис треба перевертати, ні в якому разі не перемішувати! Перед тим, як готувати суші, дайте рису охолонути. Спрощений спосіб приготування рису для суші: Необхідно приготувати 1 кг рису, як сказано вище.

Приготувати оцтову суміш, для чого перемішати 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 5 ст. л. рисового оцту до розчинення цукру і солі.
Рис перекласти в дерев’яний посуд і полити готовою сумішшю.

Швидко перемішати, одночасно остуджуючи. Тепер можна робити суші. Найголовніший критерій при виборі риби для суші вона обов’язково повинна бути свіжою, цілою і непотрошеной.

Уважно огляньте рибу: луска повинна бути без пошкоджень, очі чорними і прозорими, плоть пружною, зябра яскраво-червоними, черево твердим.
Не купуйте для суші шматки риби, краще взяти цілу і обробити її будинку своїми руками. Підготувати рибу, для чого зчистити з неї луску, відрізати голову, хвіст, плавники, видалити нутрощі, зняти шкіру і щипчиками видалити кістки. Тонкі роли (Хocoмакі) Тонкі роли, діаметром близько 2,5 см

Необхідні продукти: рис для суші, водорість норі, начинка (зазвичай містять тільки один компонент)
Як готувати: Лист норі розрізати вздовж на половинки, блискучою стороною вниз укласти на бамбуковій рогожі.
З верхнього краю слід залишити вільну смужку близько 1 см, з нижнього близько 0,5 см. Висота рисового шару повинна становити близько 7 мм.

Руки змочити невеликою кількістю тедзу, взяти жменю рису і покласти на лист водорості. Пальцем змастити рис васабі, рухаючись від центру. Викладіть начинку. Починайте скачувати рогожу від ближнього до вас краю.

Підтримуйте пальцями начинку так, щоб вона залишалася на місці.
Скатуйте щільно і рівно, але не натискайте на рис з силою і не видавлюйте начинку. Вологий рис допомагає скріплювати папір.

Перед тим як рогожа повністю закриє суші, потягніть її за край.
Обережно розгорніть рогожу, відкриваючи рол. Поправте кінці, якщо вони вийшли неохайними. Розріжте рол на шість частин

Товсті роли (Футомакі).
Товсті роли, діаметром 5 см
Необхідні продукти: рис для суші, водорість норі, начинка (можуть містити до 5 компонентів).

Як готувати: Для їх виготовлення візьміть цілий лист водорості, покладіть на бамбуковій рогожі блискучою стороною вниз. Руки змочити невеликою кількістю тедзу, взяти жменю рису і рівномірно розподіліть по водорості, залишивши з верхнього боку вільними близько 2 см.

За бажанням, промажьте рис негострим майонезом.
Викладіть начинку.

Починайте скручувати рогожу з ближнього до вас краю. Підтримуйте пальцями начинку так, щоб вона залишалася на місці. Скатуйте якомога щільніше і рівномірніше, загинаючи вільні від начинки кінці норі всередину ролу.

Стисніть рол рогожу, здавлюючи кінці.
За бажанням можна змінити форму ролу, зробивши її плескатої або злегка овальної. Обережно розкрутите макису і перекладіть рол на рівну поверхню.

Розріжте рол на шість частин. Роли на виворіт (Урамакі) Роли на виворіт, діаметром близько 5мм
Необхідні продукти: рис для суші, водорість норі, васабі, начинка. Як готувати: Застелите бамбукову рогожу харчовою плівкою.

Покладіть зверху лист норі і викладіть на нього тонкий шар Занурте пальці в миску з тедзу, потім злегка придушите рис пальцями, щоб утрамбувати його на норі. Переверніть норі рис опиниться на покритою плівкою макису. Середину листа водорості змастити васабі. Зверху викласти начинку.

Зробити рол за допомогою циновки, при цьому зовнішній край листа водорості (2,5 см) залишити вільним для цього починайте згортати, рівно утримуючи рогожу і начинку долонею.
Розкачайте рогожу і видаліть плівку.

Посипте рол насінням кунжуту або розкладіть на ньому ікру. Розріжте рол на шість частин.
І на останок. Роли вживаються з васабі, імбиром, а так само соєвим соусом.

Це не тільки смачно, але й дуже корисно. Васабі цей японський хрін володіє гострим смаком і запахом. Блідо-зелене пасту зазвичай використовують як приправу до суші або сушімі.

Гострота васабі приховує користь. Його не дарма подають до сирої риби.
Японський хрін вбиває мікроби.

Сирі продукти він дезінфікує, поганий запах нейтралізує, а смак продуктів підкреслює. Імбир гострий на смак, корінь цієї рослини відноситься до розряду гарячих спецій, що збуджують апетит і поліпшують кровопостачання, стимулювати процес перетравлення їжі, нейтралізувати харчові токсини.

Як зробити роли в домашніх умовах